40
g predného hovädzieho mäsa., 20 g krúp., 50 g čerstvých alebo 5
g sušených húb., 50 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler.,
petržlen)., alebo mrazená zeleninová zmes., 1/2 strúčika
cesnaku., majorán., mleté čierne korenie., zelená petržlenová
vňať., 600 g odmasteného vývaru z kostí., soľ.,
Hovädzie
mäso pokrájame na kocky a uvaríme ho vo vývare z kostí (ak
nemáme vývar, mäso uvaríme vo vode). Keď je mäso polomäkké,
pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu a uvaríme do mäkka.
Krúpy varíme osobitne. Mäkké pridáme do polievky, okoreníme
roztlačeným cesnakom, majoránom a mletým čiernym korením,
posolíme, necháme prejsť varom asi 1 minútu. Pred podávaním
pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno.
(2
porcie / 1 porcia 365 kJ – 85 kcal., B – 5,8 g., T – 2,1 g., S
– 10,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára