1. 9. 2016

Krúpová polievka s mäsom

40 g predného hovädzieho mäsa., 20 g krúp., 50 g čerstvých alebo 5 g sušených húb., 50 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler., petržlen)., alebo mrazená zeleninová zmes., 1/2 strúčika cesnaku., majorán., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., 600 g odmasteného vývaru z kostí., soľ.,
Hovädzie mäso pokrájame na kocky a uvaríme ho vo vývare z kostí (ak nemáme vývar, mäso uvaríme vo vode). Keď je mäso polomäkké, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu a uvaríme do mäkka. Krúpy varíme osobitne. Mäkké pridáme do polievky, okoreníme roztlačeným cesnakom, majoránom a mletým čiernym korením, posolíme, necháme prejsť varom asi 1 minútu. Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia 365 kJ – 85 kcal., B – 5,8 g., T – 2,1 g., S – 10,0 g)

Žiadne komentáre: