100
g kalerábu., 1/2 malej cibule., 20 g hladkej múky., 10 g
slnečnicového oleja., 100 g egalizovaného mlieka, čerstvý
kôpor., 2 mladé lístočky kalerábu., 1/2 l odmasteného vývaru z
kostí., soľ.,
Cibuľu
pokrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme múku a pripravíme
žltú zápražku, prilejeme vývar z kostí, posolíme a povaríme
30 minút. Očistený kaleráb pokrájame na drobné kocky, pridáme
k vývaru a uvaríme do mäkka. Pridáme mlieko, ochutnáme a podľa
potreby dosolíme. Tesne pred podávaním pridáme kôpor posekaný
nadrobno a nakrájané lístočky kalerábu.
(2
porcie / 1 porcia 507 kJ – 121 kcal., B – 3,8 g., T – 6,2 g.,
S., 13,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára