1. 9. 2016

Kalerábová polievka s kôprom

100 g kalerábu., 1/2 malej cibule., 20 g hladkej múky., 10 g slnečnicového oleja., 100 g egalizovaného mlieka, čerstvý kôpor., 2 mladé lístočky kalerábu., 1/2 l odmasteného vývaru z kostí., soľ.,
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme múku a pripravíme žltú zápražku, prilejeme vývar z kostí, posolíme a povaríme 30 minút. Očistený kaleráb pokrájame na drobné kocky, pridáme k vývaru a uvaríme do mäkka. Pridáme mlieko, ochutnáme a podľa potreby dosolíme. Tesne pred podávaním pridáme kôpor posekaný nadrobno a nakrájané lístočky kalerábu.

(2 porcie / 1 porcia 507 kJ – 121 kcal., B – 3,8 g., T – 6,2 g., S., 13,0 g)

Žiadne komentáre: