60
g špargle., 15 g hladkej múky., 10 g masla., 20 g egalizovaného
mlieka, 1/2 žĺtka., muškátový orech., zelená petržlenová
vať., 1/2 l odmasteného vývaru z kostí., soľ.,
Očistenú
a umytú špargľu pokrájame a dáme variť do vriaceho vývaru
(môžeme použiť aj špargľu z konzervy tú však už netreba
variť). Pripravíme si svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom z
kostí, doplníme vývarom zo špargle, posolíme a varíme 45 minút.
Vložíme špargľu a povaríme. Pred dohotovením zjemníme mliekom
a rozšľahaným žĺtkom, dochutíme strúhaným muškátovým
orechom a zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
(2
porcie / 1 porcia 377 kJ – 90 kcal., B – 2,4 g., T – 5,1 g., S
– 9,3 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára