1. 9. 2016

Špargľová polievka

60 g špargle., 15 g hladkej múky., 10 g masla., 20 g egalizovaného mlieka, 1/2 žĺtka., muškátový orech., zelená petržlenová vať., 1/2 l odmasteného vývaru z kostí., soľ.,
Očistenú a umytú špargľu pokrájame a dáme variť do vriaceho vývaru (môžeme použiť aj špargľu z konzervy tú však už netreba variť). Pripravíme si svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom z kostí, doplníme vývarom zo špargle, posolíme a varíme 45 minút. Vložíme špargľu a povaríme. Pred dohotovením zjemníme mliekom a rozšľahaným žĺtkom, dochutíme strúhaným muškátovým orechom a zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia 377 kJ – 90 kcal., B – 2,4 g., T – 5,1 g., S – 9,3 g)

Žiadne komentáre: