200
g hovädzieho mäsa (najlepšie z glejovky., zo svaloviny lýtok
alebo pliecka., rebier)., 50 g vnútorností (srdca., pečene)., 20 g
bravčovej masti alebo oleja., 1 cibuľa., 1/2 lyžičky mletej
sladkej červenej papriky., štipku mletej štipľavej papriky alebo
štvrť feferónky., mleté čierne korenie., 1 rajčiak., 1
zeleninová paprika., pol strúčika cesnaku., majorán., rasca.,
vývar alebo voda., soľ.,
Mäso
pokrájame na rovnaké kocky. Na rozohriatom tuku opražíme do zlata
cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú papriku a zamiešame.
Vložíme mäso, pokrájanú zeleninovú papriku a rajčiak pokrájaný
na štvrtky, rozotretý cesnak, koreniny a posolíme. Dusíme vo
vlastnej šťave a zaprášime múkou. Počas dusenia podlievame
vývarom alebo horúcou vodou, príp. vodou zo zemiakov, ktoré
uvaríme osobitne a použijeme ako prílohu. Udusíme pod pokrývkou
do mäkka. Pred odstavením z ohňa môžeme priliať 1/2 dl bieleho
vína. Podávame so zemiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 858 kJ – 205 kcal., B – 14,5 g., T – 1,0 g.,
S – 12,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára