1. 9. 2016

Maďarský guláš -recept

200 g hovädzieho mäsa (najlepšie z glejovky., zo svaloviny lýtok alebo pliecka., rebier)., 50 g vnútorností (srdca., pečene)., 20 g bravčovej masti alebo oleja., 1 cibuľa., 1/2 lyžičky mletej sladkej červenej papriky., štipku mletej štipľavej papriky alebo štvrť feferónky., mleté čierne korenie., 1 rajčiak., 1 zeleninová paprika., pol strúčika cesnaku., majorán., rasca., vývar alebo voda., soľ.,
Mäso pokrájame na rovnaké kocky. Na rozohriatom tuku opražíme do zlata cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú papriku a zamiešame. Vložíme mäso, pokrájanú zeleninovú papriku a rajčiak pokrájaný na štvrtky, rozotretý cesnak, koreniny a posolíme. Dusíme vo vlastnej šťave a zaprášime múkou. Počas dusenia podlievame vývarom alebo horúcou vodou, príp. vodou zo zemiakov, ktoré uvaríme osobitne a použijeme ako prílohu. Udusíme pod pokrývkou do mäkka. Pred odstavením z ohňa môžeme priliať 1/2 dl bieleho vína. Podávame so zemiakmi.

(2 porcie / 1 porcia 858 kJ – 205 kcal., B – 14,5 g., T – 1,0 g., S – 12,0 g)

Žiadne komentáre: