300
g zadného hovädzie mäsa., 100 g mrkvy., 100 g zeleru., 100 g
zeleného sterilizovaného hrášku., 100 g karfiolu., 10 g (1
lyžica) slnečnicového oleja., 1/2 malej cibule., voda., soľ.,
Cibuľu
pokrájanú nadrobno speníme na oleji, vložíme umyté mäso
pokrájané na kocky a za stáleho miešania opekáme. Podlejeme a
dusíme prikryté. K polomäkkému mäsu pridáme mrkvu a zeler,
pokrájané nadrobn, a za občasného podlievania a miešania udusíme
do mäkka. Karfiol uvaríme osobitne a vložíme spolu so zeleným
hráškom tesne pred dokončením, posolíme a premiešame. Podávame
so zemiakmi.
(2
porcie / 1 porcia 1530 kJ – 364 kcal., B – 36,0 g., T – 15,0
g., S – 19,7 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára