1. 9. 2016

Karfiolová polievka pre diabetikov

100 g karfiolu., 5 g hladkej múky., 10 g slnečnicového oleja., 40 g egalizovaného mlieka., 1/2 vajca., muškátový kvet., zelená petržlenová vňať., 800 g vývaru z kostí., soľ.,
Z múky a tuku si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vlažným vývarom, dobre zamiešame, okoreníme muškátovým kvetom, posolíme a pomaly varíme 45 minút. Očistený a umytý karfiol rozoberieme na ružičky, pridáme do polievky a uvaríme do mäkka. Pridáme mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajce, a chvíľu ešte povaríme. Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno. Ak karfiol pretrieme, bude to krémová polievka.

(2 porcie / 1 porcia 376 kJ – 90 kcal., B – 2,9 g., T – 6,1 g., S – 5,7 g)

Žiadne komentáre: