100
g karfiolu., 5 g hladkej múky., 10 g slnečnicového oleja., 40 g
egalizovaného mlieka., 1/2 vajca., muškátový kvet., zelená
petržlenová vňať., 800 g vývaru z kostí., soľ.,
Z
múky a tuku si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vlažným
vývarom, dobre zamiešame, okoreníme muškátovým kvetom, posolíme
a pomaly varíme 45 minút. Očistený a umytý karfiol rozoberieme
na ružičky, pridáme do polievky a uvaríme do mäkka. Pridáme
mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajce, a chvíľu ešte povaríme.
Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú
nadrobno. Ak karfiol pretrieme, bude to krémová polievka.
(2
porcie / 1 porcia 376 kJ – 90 kcal., B – 2,9 g., T – 6,1 g., S
– 5,7 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára