1. 9. 2016

Kapustová polievka s hubami

1/4 kg kyslej sudovej kapusty., 10 g slnečnicového oleja., 10 g hladkej múky., 1 malá cibuľa., 2 malé zemiaky., 1/2 strúčika cesnaku. rasca., mleté čierne korenie., 10 g sušených húb., 1 dl kyslej smotany., voda., soľ.,
Deň vopred namočíme sušené huby a na druhý deň dolejeme k nim vodu a varíme asi 1/2 hodiny, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, rascu a mleté čierne korenie a uvaríme všetko do mäkka. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji. Poprášime múkou a popražíme. Pridáme kapustu uvarenú do mäkka, okoreníme rozotretým cesnakom, všetko premiešame, dochutíme a ak treba, dosolíme (sudová kapusta zvyčajne však býva dosť slaná). Zjemníme kyslou smotanou.

( porcie / 1 porcia 766 kJ – 183 kcal., B – 10,0 g., T – 7,0 g., S – 20,0 g)

Žiadne komentáre: