1/4
kg kyslej sudovej kapusty., 10 g slnečnicového oleja., 10 g hladkej
múky., 1 malá cibuľa., 2 malé zemiaky., 1/2 strúčika cesnaku.
rasca., mleté čierne korenie., 10 g sušených húb., 1 dl kyslej
smotany., voda., soľ.,
Deň
vopred namočíme sušené huby a na druhý deň dolejeme k nim vodu
a varíme asi 1/2 hodiny, pridáme zemiaky pokrájané na kocky,
rascu a mleté čierne korenie a uvaríme všetko do mäkka. Cibuľu
pokrájame nadrobno a speníme na oleji. Poprášime múkou a
popražíme. Pridáme kapustu uvarenú do mäkka, okoreníme
rozotretým cesnakom, všetko premiešame, dochutíme a ak treba,
dosolíme (sudová kapusta zvyčajne však býva dosť slaná).
Zjemníme kyslou smotanou.
(
porcie / 1 porcia 766 kJ – 183 kcal., B – 10,0 g., T – 7,0 g.,
S – 20,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára