18. 2. 2013

Zapekané špenátové cestoviny so syrom

špenátový pretlak,mlieko alebo smotanu na varenie, cibuľu, cesnak, cestoviny (penne),syr na strúhanie

Cibuľku pomaly opražíme do hneda, pridáme pretlačený cesnak, mierne osmažíme, potom pridáme špenátový pretlak a ak treba, ihneď podlejeme trošku mliekom. Špenát sa nám roztopí, podľa potreby pridáme ešte mlieko, soľ podľa chuti al. vegetu. Chvíločku povaríme a zmes premixujeme ponorným mixérom. Vznikne nám mierne hustá "omáčka". Ak je zmes riedka, môžeme trošku zahustiť solamylom. Špenát premiešame s cestovinami, dáme do zapekacej misy a zapekáme cca 5-10 min. Posymepe syrom a dáme do rúry, kým sa syr roztopí. Výborne chutia so zmesou z drvených paradajok. Dve konzery kvalitných drvených paradajok prehrejeme na panvici s roztlačeným cesnakom, ochutíme vegetou a podľa potreby aj osladíme. 

Žiadne komentáre: