5. 2. 2013

Hovädia polievka s mäsovými knedľami

1,5 l hovädzieho vývaru,300 g mletého mäsa,50 g mrkvy,50 g ryže,50 g zeleru,50 g cibule,50 g petržlenu, mleté čierne korenie,ocot,250 g bieleho jogurtu,2 vajcia,soľ,hladkú múku,čubricu (saturejka)

Mleté mäso vymiešame s ryžou, soľou, korením a čubricou. Vytvarujeme guľky s priemerom asi 2 cm, ktoré obalíme v múke. Na tuku speníme cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, cibuľu, petržlen, zeler a čubricu. Premiešame, pridáme mletú červenú papriku, znova premiešame a zalejeme vývarom. Privedieme do varu. Do vriacej polievky vložíme knedle a 1 lyžicu ryže. Varíme asi 10 minút. V miske vymiešame jogurt s múkou, soľou a vajciami. Z polievky odoberieme si 2 dcl vývaru, necháme mierne vychladnúť a zmiešame s pripravenou jogurtovou zmesou. Jogurtovú zmes pomaly, za stáleho premiešavania vlejeme do polievky a krátko povaríme.

Žiadne komentáre: