13. 2. 2013

Mexická ryža

cibuľa, 2 lyžice olivového oleja, 100 g miešaného mletého mäsa, 100 g dlhozrnnej ryže, 2 strúčiky cesnaku, 100 g nakrájaných paradajok, nakrájaná zelená paprika, 2 nasekané čerstvé papričky čili, 200 ml hydinového vývaru, za hrsť mrazeného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr na posypanie

Na olivovom oleji speníme ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso a 2 minúty prudko opekáme. Prisypeme ryžu a miešame ďalších 5 minút. Do mäsovo-ryžovej zmesi pridáme prelisovaný cesnak, paradajky, papriku a papričky čili. Podlejeme vývarom a na miernom ohni dusíme 15 minút. Odstavíme, osolíme, okoreníme, do horúcej zmesi zamiešame hrášok, zakryjeme a necháme ešte 10 minút postáť. Podávame posypané strúhaným syrom.

Žiadne komentáre: