13. 2. 2013

Pečená zelenina s cesnakom

1 kg zemiakov, 4 paštrnáky, 4 mrkvy, 4 lyžice olivového oleja, 6 strúčikov cesnaku, čerstvý rozmarín, soľ, mleté čierne korenie

Zemiaky a paštrnák ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na polovice. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu, v ktorej zemiaky 12 minút povaríme. Na posledné 4 minúty k zemiakom pridáme zvyšnú zeleninu. Po uvarení zlejeme, necháme mierne vychladnúť.Do zapekacej misy dáme olej, zeleninu, ošúpaný cesnak a natrhaný rozmarín. Dôkladne osolíme a okoreníme. Pečieme 45 až 50 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Počas pečenia zeleninu niekoľkokrát poobraciame. Podávame ako prílohu k pečenému alebo varenému mäsu.

Žiadne komentáre: