25. 2. 2013

Hovädzie na cibuľke

0,5 kg mäsa rebro bez kostí, 70 g masti, 200 g očistenej cibule, 1 PL horčice, 1/2 ČL červenej papriky, 80 g očistených surových zemiakov, soľ, korenie podľa chuti
Hovädzie mäso pokrájame na menšie kocky. V rozohriatej masti upražíme cibuľku do zlatista. Pridáme pokrájané mäso, soľ, korenie a za stáleho miešania opečieme. Pridáme horčicu, popražíme, vsypeme papriku a podlejeme vývarom z kostí alebo vodou a prikryté dusíme vo vlastnej šťave. Keď je mäso napoly udusené, dolejeme vodou a zahustíme jemno postrúhanými zemiakmi. Dodusíme do mäkka. Hovädzie na cibuľke podávame s ryžou a nakladanou zeleninou.

Žiadne komentáre: