28. 2. 2013

Kurča s volským okom

väčšie kurča, 60 g oleja, 40 g masla, 40 g cibule, 60 g rajčinového pretlaku, 50 g dusených šampiónov, citrón, 1 dl bieleho vína, soľ, cukor, 10 g múky., 4 vajcia, petržlenová vňať

Kurča rozporciujeme a opečieme na rozpálenom oleji. Na masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, zaprášime múkou, podlejeme vlažným vývarom, premiešame, pridáme rajčinový pretlak, víno, cukor a zavaríme. Potom vložíme porcie opečeného kurčaťa a prikryté dusíme do mäkka. Do hotovej omáčky pridáme dusené šampiňóny, pokvapkáme citrónovou šťavou a krátko povaríme. Výpek použijeme na prípravu volského oka. Porcie kurčaťa podávame poliate omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a obložíme volským okom.

Žiadne komentáre: