8. 2. 2013

Zapekaná tekvica

veľká tekvica, 800 g zemiakov, maslo, soľ, olej, čerstvý kôpor, mleté čierne korenie, cibuľa, 4 vajcia, 250 ml. mlieka ( smotany), 200 g mäkkej salámy ( klobásy)

Tekvicu očistíme, pokrájame na plátky. Ošúpané zemiaky tiež pokrájame na plátky. Pekáč natrieme maslom, rozložíme naň polovicu zemiakov, osolíme ich, dáme na ne vrstvu tekvice, osolíme a okoreníme. Na tekvicu rovnomerne nasypeme posekaný kôpor, cibuľu, salámu. Na to rozložíme zvyšok tekvice, potom vrstvu zemiakov. Vrch osolíme, polejeme olejom, maslom a dáme do rúry. Pred dopečením zmes polejeme smotanou v ktorej sme rozmiešali vajíčka. Dáme do rúry a dopečieme do chrumkava.

Žiadne komentáre: