25. 2. 2013

Bravčové soté

1 kg bravčového stehna (alebo diviny), 1 ČL - čierneho korenia, sladkej červenej papriky, soli, 1 PL worchestrovej omáčky (sójovú omáčku), 4 cl koňaku, 1 dcl oleja, väčšia cibuľa, 2 PL - horčice, kečupu, kyslá pochúťková smotana, 1 šľahačková smotana

Mäso pokrájame na tenké slíže, pridáme soľ, čierne korenie, červenú papriku, worchestrovú omáčku, štamperlík koňaku, (sójovú omáčku) - zalejeme olejom a dáme do chladničky na 24 h. Mäso opečieme na oleji, vyberieme a na tom istom oleji usmažíme cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme 2 lyžice horčice, kečupu, opečené mäso, podusíme do mäkka a na koniec zamiešame smotany (1 sladkú, 1 kyslú). Podávame s hranolkami, ryžou alebo s chlebom.

Žiadne komentáre: