13. 2. 2013

Sedmohradská polievka

veľká cibuľa, 3 bobkové listy, 5 strúčikov cesnaku, 100 g bravčovej masti, soľ, mleté čierne korenie, sušený estragón, 500 g bravčového mäsa, mletá červená paprika, 8 zemiakov, 400 g kyslej smotany, lyžica hladkej múky

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a ponoríme do studenej vody. V hrnci rozpustíme masť, na ktorej opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme bobkové listy, korenie, estragón a papriku. Nakoniec pridáme mäso a prudko opečieme. Podlejeme trochou horúcej vody. Zakryjeme a dusíme do polomäkka. V prípade potreby podlejeme ďalšou vodou. Keď je mäso polomäkké, pridáme k nemu zemiaky, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. V miske zmiešame smotanu, soľ, múku a 250 ml vody. Všetko dôkladne premiešame a zmes zapracujeme do polievky. Necháme prejsť varom. Polievku podávame s čiernym chlebom.

Žiadne komentáre: