20. 8. 2010

Zeleninová žemlovka

5 rohlíkov, 500 ml mlieka, 400 g zeleniny (kapusta), soľ, 50 g slaniny, veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku,100 g strúhaného syra, 2 vajcia, maslo podľa potreby, petržlen, Maggi Harmónia Chuti

Rožky nakrájame na plátky, namáčame ich v osolenom mlieku s prelisovaným cesnakom a vrstvíme do maslom vymastenej zapekacej misy. Vrstvy rožkov prekladáme zeleninou uvarenou v osolenej vode, pokrájanou a podusenou na slanine a cibuľu. Spodnú a hornú vrstvu žemľovky tvoria rohlíky. Poslednú vrstvu rohlíkov pokapeme maslom a žemľovku dáme do rúry zapiecť. Potom ju zalejeme zvyšným mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce, ochutené Maggi Harmóniou Chuti, posypeme strúhaným syrom a dopečieme dozlatista. Hotovú žemľovku posypeme nasekanou petržlenkou.

Žiadne komentáre: