16. 8. 2010

Slimáčia špecialita

30 slimákov v ulitách, omáčka (podla chute, alebo majoneza), bujon, 1 dl olivového oleja, 5 strúčikov cesnaku, 300 g soľ, 4 dl ocot

Slimáky necháme cca 2-3 dni v miestnosti bez stravy, aby sa im vyprázdnili vnútornosti. Potom ich varíme cca 3 hodiny v osolenej vode s octom, aby stratili sliz a premyjeme ich pod studenou tečúcou vodou.  V hrnci rozvaríme bujon, vložíme doň premyté slimáky a varíme až kým sa slimáky neuvolnia z ulít. Uvoľnené slimáky vyberieme z bujonu, nadrežeme a vyberieme z nich vnútornosti. Na panvici spražíme na olivovom oleji cesnak, podlejeme vodou, pridáme vyčistené slimáky a necháme dusiť cca 30 minút. Do panvice pridáme omáčku (alebo majonezu) a na miernou ohni ešte cca 10 min. dodusíme. Podávame s tmavým pečivom alebo zeleninou.

Žiadne komentáre: