17. 8. 2010

Bravčová roláda

1 kg bravcove kare, sol, mlete cierne korenie, olej
plnka : 200 g pečienky, 3 vajcia, 50 g cibule, 0,8 dl oleja, 30 g zeleného hrasku, 30 g kapie, 30 g hub, sol, mlete cierne korenie, rasca, masovy vyvar

Vykostene maso rozrezeme na asi 1,5 cm  plat, zlahka naklepeme, osolime a okorenime. Na troche oleja spenime nadrobno nakrajanu cibulu, pridame pokrajanu pecienku, hrasok, kapiu, rascu a houby. Podla chuti okorenime, podlejeme vyvarom a podusime domakka. Potom pečienku osolime a za staleho miešania zahustime vajciami. Takto pripravenu plnku natrieme na plat masa, zavienieme, zaviazeme nitou a prudko zo vsetkych stran opecieme na rozpalenom oleji. Potom podlejeme trochou vyvaru a upečieme domäkka.

Žiadne komentáre: