3. 8. 2010

Indické ragú v ryžovom venci

300 g vareného alebo pečeného mäsa, 1/4 l vývaru  ( z 1 kocky slepač. bujónu), 2 zarovnané lyžice hladkej múky, 2 vajcia, 1 zarovnaná lyžica kari korenia, 250 g ryže, cibuľa, sterilizovaná mrkva a hrášok, 50 g masla

Na drobno pokrájanú cibuľu opražíme na masle do ružova. Zalejeme vývarom. Múku s kari korením a trochou vody rozmiešame na kašičku. Vmiešame ju do cibuľového vývaru a chvíľu povaríme. Mäso pokrájame na menšie kocky a vložíme do omáčky. Pridáme pokrájané na tvrdo uvarené vajcia a sterilizovanú mrkvu a hrášok. Udusenú alebo uvarenú ryžu upravíme na mise do venca. Do prostriedku venca vložíme hotové ragú. Ozdobíme zeleným petržlenom.

Žiadne komentáre: