27. 8. 2010

Baranie mäso na cesnaku so zemiakmi

600 g baranieho mäsa, 3 dl octu, 60 g bravčovej masti, 30 g cesnaku, soľ, biele mleté korenie, 20 g hladkej múky, 1 kg zemiakov, 2 dl smotany, zelená petržlenová vňať

Baranie mäso zalejeme octom riedeným rovnakým dielom vody a máčame asi 2-3 hodiny. Potom mäso polejeme rozpustenou masťou a potrieme cesnakom, položíme na plech, osolíme a čiastočne opečieme v rúre do polomäkka, pričom mäso niekoľkokrát obraciame a posypeme múkou. Potom baranie mäso obložíme celými olúpanými surovými zemiakmi a pečieme spolu do mäkka. Hotové mäso a zemiaky preložíme do kastróla, zalejeme smotanou a šťavou, ktorá vznikne pri pečení mäsa, osolíme a ešte dusíme 10-15 minút. Mäkké mäso nakrájame na jednotlivé porcie. Podávame so zemiakmi preliatymi šťavou, v ktorej sa mäso dusilo. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame ešte horúce.

Žiadne komentáre: