23. 8. 2010

Korenisté mäso takmer po čínsky

kuracie alebo morčacie prsia 600 g, zelená červená paprika (2+1 ), 300 g šampionou, mrkva, cibula, bambusové výhonky, zeler, ryža
marináda : sójová omáčka, vegeta, olej, worcester, vegeta, lyžička francúskej horčice, balenie celého zeleného korenia, sladká paprika

Pripravíme si marinádu: Zmiešame uvedené prísady.Zelené korenie utlčieme v mažiari (alebo valčekom na cesto na doske) na hrubo. Polovicu množstva dáme do marinády. Prsia pokrájane na kúsky cca 2 x 2 cm. jemne osolíme a zalejeme marinádou. Najlepšie je nechať mäso marinovať do druhého dňa. Na druhý deň mäso rýchle opražíme a so zbytkom korenia dodusíme. Mäso by malo mať primerané, skôr menšie množstvo polohustej šťavy, červenohnedej farby, korenistej chuti, výraznej vône po použitom korení. Na panvici orestujeme zeleninu + výhonky, všetko pokrájané na prúžky len tak do polomäkka a chrumkava. Šampiony pridáme na záver - malé pokrájané na polky, väčšie na štvrtky. Podávame mäso + ryža poliata šťavou a celé prikryjeme zeleninou.

Žiadne komentáre: