13. 8. 2010

Plnené vajcia so zemiakovou kašou

25 g syra, 50 g šunky, 5 vajec, 2 lyžice mlieka na plnku, pol pohára mlieka na kašu, pol cibule, 500 g zemiakov, 2 lyžice oleja, 50 g bieleho chleba

Natvrdo uvarené vajcia očistíme a po dĺžke rozkrojíme na polovice. Žĺtky vyberieme a vykrojíme aj časť bielka tak, aby vznikla podlhovastá priehlbina. Žĺtky prelisujeme cez sito, pridáme nadrobno nakrájané bielky, varenú šunku a petržlenovú vňať. Potom pridáme cibuľu spenenú na masle, biely chlieb namočený v mlieku, soľ, trochu mlieka, čierne korenie a surové vajce. Všetko dobře vymiešame. Polovice vajec naplníme plnkou a sformujeme do tvaru celého vajca. Na panvicu dáme zemiakovú kašu a na ňu rozložíme plnené vajcia. Posypeme strúhaným syrom, trochu pokvapkáme maslom a zapečieme.

Žiadne komentáre: