3. 8. 2010

Indické kura

1 vykostené kura, 1/2 masla, 0,5 dcl oleja, 3 stredne veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, mletá sladká paprika, kari, 2 ks celej škorice, 1 šľahačková smotana, 1 biely jogurt, 1-2 dcl drvených  rajčín so šťavou, korenie Garam masala, čili korenie, ocot - podľa chuti, slepačí vývar z kocky

Na rozohriate maslo z olejom dáme na hrubšie mesiačiky nakrájanú cibuľu, vykostené a pokrájané kuracie mäso, na plátky pokrájaný cesnak a dobre opečieme. Na konci opekania pridáme mletú sladkú papriku, korenie Garam masala, kari, celú škoricu, všetko zalejeme drvenými rajčinami a podlejeme slepačím vývarom. Biely jogurt rozmiešame so šľahačkou, s trochou horúcej omáčky z mäsa aby sa nezrazil, a vlejeme ho na kura s trochou octu. Podľa chuti dáme chili a necháme povariť až mäso zmäkne-cca 15 min..Podávame s haluškami, knedľou  alebo hranolkami.

Žiadne komentáre: