16. 8. 2010

Kačica na divoko

kačica, soľ, ocot, 1/4 litra červeného vína, 60 g koreňovej zeleniny, bobkový list, 50 g cibule, strúčik cesnaku, niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, 30 g hladkej múky, troška cukru

Očistenú a vypitvanú kačicu umyjeme a odrežeme krk, nohy a krídla. Do vody dáme soľ, ocot, víno a očistenú pokrájanú zeleninu, bobkový list, celé a nové korenie a všetko spolu povaríme. Vychladnuté moridlo nalejeme na kačicu a necháme na chladnom mieste 3 dni odležať. Potom z moridla vyberieme, dáme na pekáč aj so zeleninou a v rúre upečieme. Počas pečenia kačicu podlievame moridlom a často polievame vlastnou šťavou. upečieme na červeno a vyberieme. Šťavu zaprášime múkou a trochu popražíme. Zalejeme moridlom, pridáme podľa chuti cukor, necháme zovrieť a prelisujeme. Do hotovej šťavy vložíme upečenú a pokrájanú kačicu.

Žiadne komentáre: