3. 8. 2010

Jahňacie srdcia na víne

jahňacie srdcia, suché víno, cibuľa, cesnak, paprika, celé čierne korenie, nové korenie 1-2 ks, soľ, vegeta, sójová omáčka, horčica, papriková pikantná pomazánka, olej, sušená vňať ( majorán, bazalka, kôpor, bylinkový bujón...),12% smotana

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme celé čierne korenie, vegetu a mletú červenú papriku. Umyté jahňacie srdcia zbavíme hornej časti ( cievy, tuk - dáme variť osobitne pre psíka- bude vás zato milovať), pokrájame na menšie rezance a vložíme na podusenú cibuľu, podlejeme vínom a dusíme. Počas dusenia pridáme ostatné hore uvedené ingrediencie (podľa chuti).Nebojíme sa experimentovať so sušenými bylinkami, dodajú jedlu imidž diviny. Na záver pridáme sladkú smotanu, do ktorej rozmiešame trocha múky a krátko povaríme. Podávame s knedľou, resp. cestovinami.  

Žiadne komentáre: