13. 8. 2010

Plnené šampiňóny bravčovým mäsom

500 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 dl ryžového vína (alebo nahradiť ťažkým dezertným vínom), 1 lyžička práškového cukru, 250 g nemastného bravčového mäsa, soľ, olej, zelená petržlenová vňať, 2 lyžice sójovej omáčky na poliatie

Šampiňóny namočíme na 30 minút do vriacej vody, vyberieme a necháme odkvapkať. Vodu, v ktorej sa šampiňóny vyrili, odložíme. Nožičky šampiňónov, ktoré sa na túto úpravu nehodia, lebo sú tvrdé, oddelíme od hlavičiek. V mise vymiešame sójovú omáčku, víno, cukor a primiešame mäso pokrájané nadrobno, ktoré sme predtým podusili na oleji. Zmes vymiešame, naplníme ňou hlavičky šampiňónov a povrch plnky zarovnáme plochým nožom. Naplnené hlavičky poukladáme do panvice s rozohriatym olejom, posypeme ich posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a trocha podusíme (asi 2 minúty). Potom pridáme trocha vody, v ktorej boli šampiňóny namočené, prikryjeme a dusíme 15 až 20 minút. Udusené hlavičky šampiňónov vyberieme z oleja dierkovanou lopatkou a upravíme na zohriatu misu. Do oleja zamiešame sójovú omáčku, trocha ju zohrejeme a polejeme ňou naplnené hlavičky húb.

Žiadne komentáre: