20. 8. 2010

Zapekané rezne s bryndzou

cesto : 1 kg výberová múka, kávová lyžička soli, 2 vajcia
podmaslie : 2 ks masla 250 g, 5 lyžíc výberovej múky, kávová lyžička soli

Príprava podmaslia : Jedno maslo rozpustíme, pridáme múku, soľ a opražíme do ružova. Pridáme druhé maslo.
Príprava bryndze : 1/2 kg bryndze natlačíme do pohára a zasypeme vrstvou sladkej papriky, necháme cca 1 týždeň na chladnom mieste (najlepšie v ľadničke). Múku, vajíčka a soľ zmiešame s vodou a urobíme tuhšie cesto ktoré sa nelepí na prsty a dá sa vaľkať. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 mm, prekrojíme na tri skoro rovnaké pásy. Pásy posypeme múkou, poukladáme na seba a zrolujeme na menšiu roládu. Z takto vytvorenej rolády krájame priečne cca 1 mm kolieska. Nakrájané kolieska nad doskou rozpojíme a posypeme múkou.Tieto vysypeme do vriacej osolenej vody a necháme uvariť (ako halušky - noky). Uvarené vyberieme cedidlom, necháme scediť a vysypeme na pripravený nízky plech na pečenie. Pridáme podmaslie a bryndu. Necháme vo vyhriatej rúre zapiecť do chrumkava.

Žiadne komentáre: