3. 8. 2010

Kura po čínsky s medom

1 kurča (alebo 600 g kuracích pŕs), 2 lyžice medu, 150 g sterilizovaného hrášku, 1 malú bielu kapustu, banán, 2 jablká, 4 lyžice sójovej omáčky, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, olej

Kurča zbavíme kože a vykostíme. Čisté mäso pokrájame na menšie plátky. Na panvici na troche oleja skaramelizujeme med, pridáme mäso a za stáleho miešania ho asi 15 minút opekáme. K mäsu pridáme hrášok, nadrobno pokrájanú kapustu, kolieska banánu a očistené, na malé kocky pokrájané jablká. Premiešame, osolíme, ochutíme korením, sójovou omáčkou a chvíľu podusíme. Cibule ošúpeme, pokrájame na tenké pásiky, primiešame k mäsu, zakryjeme a odstavíme z ohňa. Necháme zakryté asi 10 minút. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre: