25. 8. 2010

Kuracie s nivovou omáčkou a šampiňónmi

500 g kuracie maso (prsia), 130 g Niva, 250 ml smotana na varenie, cesnak, soľ, čierne korenie, konzerva krájaných šampiňónov, 250 ml vývar s kocky, olej, 1 ČL solamylu

Kuracie maso nakrájame na drobno, okoreníme a trošku osolíme (Niva je slaná, preto solíme s mierou. Maso prudko opečieme na oleji. Pridáme pretlačený cesnak (množstvo podľa chuti), nadrobno nakrálanú Nivu. Keď sa Niva roztopí pridáme konzervu šampiňónov bez nálevu a zalejeme vývarom. Necháme chvíľu podusiť. Pridáme smotanu na varenie. Privedieme do varu a zahustíme solamylom. Podávame s ryžou alebo aj s knedlou.

Žiadne komentáre: