16. 8. 2010

Jednoduchá zapečená fašírka

500 g mleté bravčové mäso  /môže byť aj miešané /, majorán /podľa chuti/, soľ, čierné a biele korenie, štipka červenej papriky, mletá rasca, 500 g uvarená ryža ,4 strúčiky cesnak, 3 vajcia

Vajcia rozdelíme na žltky a bielka.Ostatné suroviny pak zmiešame spolu so žĺtkami. Bielka vyšľaháme a zmiešame  spolu zľahka so zmäsou. Dáme do pripravenej formy-vopred vymúčenej,a na 250.C , necháme zapiecť./ ale prvých  30.min.pečieme na 200.C zakryté alobalom./ Tip: ak chcete mať ryžovú fašírku plnenú,do formy na pečenie dajte 50% pripravenej zmesi,potom môžete vložiť uvarené vajíčka a prekryť ich plátkami syra a zvyšok pripravenej zmesi doložte. Nedávajte múku a ani pečivo ak chcete aby jedlo bolo bezlepkové.

Žiadne komentáre: