16. 8. 2010

Kurča na francúzsky spôsob

kurča, 2 lyžice oleja, 250 g údeného bôčika, bobkový list, 500 g malých cibuliek, petržlenová vňať, 250 g šampiónov, štipka tymiánu, 3 lyžice masla, strúčik cesnaku, 4 dcl červeného vína, 2 lyžice múky, 1 dcl masoxu, soľ

Kurča rozpolíme a každú polovičku rozrežeme na 3-4 časti. Osolíme. Bôčik pokrájaný na kocky opečieme na 1 lyžici masla vo väčšej rajnici a dáme na tanier. V tuku, ktorý zostal do ružova opečieme olúpanú cibuľku. Potom ju i s trochou tuku preložíme do malého pekáčika a asi pol hodiny dopekáme v rúre. V osobitnej rajničke na 2 lyžiciach masla podusíme pokrájané šampióny. K tuku, ktorý zostal na panvici pridáme olej a na ňom po obidvoch stranách opečieme kúsky kurčaťa. Odložený opečený bôčik vložíme do väčšej rajnice a naň rozložíme kúsky kurčaťa. Pridáme roztlačený cesnak, bobkový list, petržlenovú vňať a tymián. Vo víne rozmiešame múku, v rajničke prevaríme a kurča oblejeme. Pridáme vývar a v horúcej rúre pod pokrievkou dusíme 30 minút. Nakoniec vložíme šampióny a cibuľu. V rúre ešte 15 minút dusíme.

Žiadne komentáre: