3. 6. 2009

Zelená fazuľka na smotane s mäsom

Suroviny: 500 g zelenej fazuľky, 300 g bravčového mäsa z lopatky (alebo stehna), 250 ml kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 600 g malých zemiakov, 30 g masti, mäsový vývar, ocot, 1 čajová lyžička cukru, 1 lyžica nasekaného kôpru, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Zelenú fazuľku očistíme, nakrájame na 2 až 3 centimetrové kúsky a v menšom množstve osolenej vody uvaríme domäkka. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, rozriedime ju mäsovým vývarom a povaríme. Primiešame uvarenú zelenú fazuľku, osladíme, okyslíme octom a ochutíme kyslou smotanou s nasekaným kôprom. V rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na kocky a opražíme. Osolíme, okoreníme, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka.Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke a so zelenou fazuľkou.






Žiadne komentáre: