3. 6. 2009

Zapečené zemiaky s kapustou

Suroviny: 500 g zemiakov, 500 g hlávkovej kapusty, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 1 lyžica tuku na vymastenie misy, mletá rasca, mleté čierne korenie, soľ.

Postup: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Precedíme, olúpeme a nakrájame na kolieska. Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a nakrájame na tenké rezance. Údenú slaninu nakrájame na malé kúsky, rozpražíme a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu. Cibuľu opražíme, primiešame nakrájanú kapustu a opäť opražíme. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a dusíme takmer domäkka.Do vymastenej ohňovzdornej misy striedavo poukladáme vrstvy pripravených zemiakov a kapusty, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút.

Žiadne komentáre: