18. 6. 2009

Pohánkový šalát

Suroviny: 25 dkg pohánky, 1 cibuľa, ½ kávovej lyžičky smotany, paprika, bobkový list, ½ kávovej lyžičky korenia, niekoľko kúskov celého čierneho korenia , soľ, 3 PL kvalitného oleja, 15 dkg červenej papriky, 15 dkg kyslých uhoriek, 15 dkg šampiňon z konzervy, 1 kyslejšie jablko, tekvicový olej,jablčný ocot 

Postup: Cibuľku si jemne opražímena oleji, posypeme koreninami podlejeme asi ½ dl vody a niekoľko minút podusíme. Pridáme opláchnutú pohánku, soľ a ½ litra vody. Dusíme na miernom plameni asi 25-30 minút. Necháme vychlanúť. Zeleninu a jablká si pokrájame a pridáme k pohánke. Dochutíme olejom a octom. Podávame.



Žiadne komentáre: