5. 6. 2009

Plnené vajcia zapekané so sardelami

Suroviny: 6 natvrdo uvarených vajec, 50 g masla, 2 sardely, 1 surový žĺtok, petržlenovú vňať, mleté biele korenie, 20 g strúhanky, 1 lyžičku smotany, 20 g masla, soľ 

Postup: Natvrdo uvarené vajcia prekrojíme na polovice. Žĺtky rozotrieme s polovicou masla. S druhou polovicou masla rozotrieme sardely. Primiešame surový žĺtok a keď je hmota dobre vymiešaná, zmiešame s hmotou z uvarených žĺtkov. Primiešame biele korenie a posekanú petržlenovú vňať. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré do polovice obalíme v strúhanke a povkladáme ich neobalenou stranou do bielkov. Vajcia poukladáme do vymasteného pekáča, podlejeme smotanou, navrch dáme kúsky masla a zapekáme 6 až 8 minút vo vyhriatej rúre. Ako prílohu podávame zeleninu, alebo zemiakovú kašu.





Žiadne komentáre: