3. 6. 2009

Pečená plnená tekvica

Suroviny: 1 menšia tekvica, citrónová šťava, mäsový vývar, soľPlnka: 250 g bravčového mäsa, 100 g ryže, 2 vajcia, 3 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica oleja, mäsový vývar, pol čajovej lyžičky mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Olúpanú tekvicu rozkrojíme po dĺžke a jadrovník s časťou dužiny vydlabeme. Pokvapkáme ju citrónovou šťavou, osolíme, naplníme plnkou, vložíme do vymasteného pekáča, podlejeme mäsovým vývarom a vo vyhriatej rúre upečieme.
Plnka: 2 cibule nasekáme nadrobno a speníme na oleji. Pridáme ryžu, krátko opražíme, zalejeme vývarom, prikryjeme a udusíme domäkka. Mäso pomelieme, pridáme rozšľahané vajcia, rozotretý cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú papriku, korenie, soľ, udusenú ryžu a všetko dobre premiešame.Podávame s bagetou a s čerstvým zeleninovým šalátom - 2 paradajky a 1 šalátová uhorka.



Žiadne komentáre: