3. 6. 2009

Paradajky plnené telacím mäsom

Suroviny: 10 veľkých okrúhlych paradajok, 250 g teľacieho (alebo bravčového mäsa), 50 g slaniny, 1 vajce, 200 ml smotany, pol žemle, múka, voda, zelená petržlenová vňať, cukor, soľ 

Postup: Paradajky umyjeme, dáme na chvíľu do horúcej vody, vyberieme a opatrne olúpeme. Vrch odrežeme a lyžičkou opatrne vyberieme jadrá. Mäso pomelieme a dusíme na masti, pridáme soľ, slaninu nakrájanú na kocky a namočenú, vyžmýkanú žemľu. Potom primiešame vajce a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno a naplníme paradajky.Dáme do nádoby. Z paradajok vybraté vnútro pretlačíme cez sito, posolíme, pridáme trocha cukru a premiešame so smotanou, 1 lyžicou múky a 2 lyžicami vody a nalejeme na paradajky. Navrch dáme kúsky masla a prikryté pomaly dusíme, kým mäso nezmäkne.


Žiadne komentáre: