26. 6. 2009

Oravská vianočná kapustnica

Suroviny: 250 g bravčového mäsa (lopatka alebo karé), soľ, 10 g sušených húb, 250 g údenej klobásy, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 150 g kyslej kapusty, 40 g masti, 1 cibuľa, 40 g hladkej múky, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, majorán 

Postup: Mäso vložíme do osolenej vody, pridáme umyté huby, údenú klobásu a varíme 30 minút. Potom pridáme očistenú, pokrájanú koreňovú zeleninu, kyslú kapustu a varíme ďalej. Keď je všetko mäkké, pridáme cibuľovú zápražku, ktorú si pripravíme z masti, posekanej cibule a múky, pomiešame a varíme ešte 15 minút. Nakoniec okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme rozotretým cesnakom a majoránom. Mäso a klobásu vyberieme, pokrájame a vložíme späť do kapustnice. Kapustnica bude výborná, ak vodu zmiešame s vodou z kyslej kapusty v pomere 1:1.

Žiadne komentáre: