8. 6. 2009

Karamelový krém s malinami

Suroviny: Cesto: 80 g kryštálového cukru, 6 dl mlieka, 40 g pudingového prášku, 1 žĺtok, 200 g malín, 2 dl smotany na šľahanie 
Piškótová zmes: 40 g piškót, 2 lyžice pomletých orechov, 1 dl malinovej šťavy, 1 lyžica rumu 

Postup: Cukor upálime na karamel, zalejeme 5 dl mlieka a necháme rozvariť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok, žĺtok, vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Hrniec s krémom vložíme do studenej vody a čiastočne vychladíme. Na dno pohárov dáme vrstvu piškótovej zmesi, maliny a zalejeme krémom. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a zvyšnými malinami.
Piškótová zmes: Piškóty rozmrvíme, pridáme orechy, zalejeme šťavou, rumom a premiešame.

Žiadne komentáre: