3. 6. 2009

Huby plnené bravčovým mäsom

Suroviny: Plnka: 170 g mletého chudého bravčového mäsa, 50 g olúpaných kreviet nakrájaných na kúsky, 1 vajce, 2 lyžice ryžového vína alebo suchého sherry, 6 nadrobno nasekaných jedlých gaštanov, 16 veľkých otvorených klobúkov húb, 2 čajové lyžičky chilli omáčky, 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, olej, 600 ml kuracieho vývaru, štvrť čajovej lyžičky mletého čerstvého koreňa zázvoru, pol čajovej lyžičky cukru, štvrť čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia, štvrť čajovej lyžičky soli.

Postup: Všetky prísady do plnky zmiešame dohromady. Z húb odstránime hlúbiky. Plnku rozdelíme na 16 dielov. Kurací vývar uvedieme do varu. Pridáme huby a necháme ich stáť prikryté mimo plameňa asi 5 minút. Necháme ich odkvapkať a vývar vylejeme. Na každú hubu poukladáme porciu plnky. Plnené huby vložíme do vymasteného paráka. Varíme ich v pare nad vriacou vodou asi 12 minút.Podávame ako občerstvenie, predjedlo alebo prílohu. Ako obmenu môžeme uvarené huby v pare polievať jednoduchou omáčkou vyrobenou zo zahustenej kuracej polievky.

Žiadne komentáre: