26. 6. 2009

Hubová polievka s mrveničkou

Suroviny: 1 cibuľa, masť, 100 g mrkvy, 50 g petržlenu, kúsok zeleru, 400 g húb, 200 g zemiakov, soľ,,Mrvenička : 120 g polohrubej múky, 1 vajce, voda 

Postup: Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu a huby, opražíme, podlejeme a udusíme do polomäkka. Potom zalejeme vodou, pridáme očistené a pokrájané zemiaky, osolíme a dovaríme. Do uvarenej polievky zavaríme mrveničku, ktorú si pripravíme vymiešaním múky, vajca a vody. Tuhé cesto postrúhame na hrubom strúhadle a necháme na doske preschnúť. Do polievky zavaríme len polovicu mrveničky, druhú polovicu usušíme a odložíme na suché miesto.






Žiadne komentáre: