9. 6. 2009

Gaštanový tunel

Suroviny: 3 vajcia, 60 g kryštálu, 2 PL kakaa, 100 g nasekaných mandlí, 2 kocky gaštanovej masy po 200 g, 500 ml šľahačky, l stužovač., poleva: 200 g čokolády, 4 PL mlieka, 50 g tuku 

Postup: Žĺtky s cukrom vymiešať do peny, pridať kakao, mandle, sneh, vyliať na užší pekáč, piecť 15 min pri 200 st.. Srnčí chrbát vyložiť alobalom, po stenách roztlačiť gaštanové pyré, vychladnuté cesto vyklopiť na tácku, šľahačkou vyplniť dutinu s gaštanovým pyré, preklopiť srnčí chrbát na pyré, stiahnuť alobal, okraje cesta zrezať, čokoládu rozpustiť s mliekom a tukom, poliať, nechať stuhnúť v chlade.

Žiadne komentáre: