10. 6. 2009

Dobošové rezy

Suroviny: 6 vajec, 180 g praškového cukru, 120 g hrubej múky(polohrubej), pol vanilky 

Postup: Žĺtky vyšľahať s polovicou cukru a vanilkou, bielky so zvyšným cukrom, zmiešame so žĺtkami a múkou, natrieme na tenko na 2 plechy na papier na pečenie, upečieme, vychladnuté rozkrojíme na 3 pásy = 6 pásov, spojíme plnkou, posledný pás potrieme horúcim karamelom, hneď pokrájame na pásiky a preložíme po kúskoch na koláč
Plnka: 250 g masla vymiešame s 200 g praškového cukru, pridáme 100 g zmäknutej čokolády,1 vajce vyšľaháme.
Karamel: 200 g kryštálu, 1 PL masla, 
Cukor pokropiť vodou, skaramelizovať, pridať maslo, hneď natrieť na plát a nakrájať.



Žiadne komentáre: