18. 5. 2009

Zemiaky zapečené v alobale

Suroviny: Množstvo surovín podľa počtu stravníkov a hladu: zemiaky, na kocky pokrájaná mrkva, zeler, petržlen, zrná kukurice, petržlenová vňať, maslo, soľ, sladká červená paprika, mleté čierne korenie, prípadne vegeta a cesnak 

Postup: Zemiaky očistíme, ak sú mladé stačí ich umyť, pokrájať na kolieska a rozložiť na vymastený alobal na takú plochu, aký veľký chceme mať balíček. Na ne navrstvíme kukuričné zrná a zeleninové kocky v pomere 2/3 : 1/3. Posolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a vločkami masla. Všetko ešte raz zopakujeme, balíčky potom dobre uzavrieme a pečieme do zmäknutia. Zeleninu a koreniny môžeme obmieňať podľa zásob, chuti a návykov.




Žiadne komentáre: