25. 5. 2009

Zemiaková kaša s mletým mäsom

Suroviny: 600 g zemiakov, 2 ½ dl mlieka, 50 g masla, 100 g strúhaného syra, trošku strúhaného muškátového orieška, 300 g mletého mäsa, 2 vajcia, 4 PL strúhanky, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, olej na opekanie 

Postup: Do horúcich roztlačených zemiakov pridáme vriace mlieko, roztopené maslo, 60 g strúhaného syra, kúsok postrúhaného muškátového orieška a soľ. Kašu dobre vymiešame dohladka. Mleté mäso zmiešame s vajcami, 2 PL strúhanky a posekanou cibuľou. Osolíme, okoreníme. Z masy sformujeme oválne bochníčky, ktoré opečieme v rozpálenom oleji po oboch stranách. Zapekaciu nádobu vymastíme, vložíme do nej pripravenú zemiakovú kašu. na ňu rozložíme opečené bochníčky. Zvyšný syr a strúhanku zmiešame a posypeme povrch pokrmu. V dobre vyhriatej rúre zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: