21. 5. 2009

Karfiol s hubami

Suroviny: 1 menší karfiol, 1 cibuľu, 150 g čerstvých (mrazených) húb, 2 vajcia, 3 lyžice mlieka, soľ, mleté čierne korenie, rascu, pažítku 

Postup: Karfiol očistíme, uvaríme do mäkka v osolenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju na troche oleja a pridáme pokrájané huby. Posolíme ich, premiešame a udusíme do mäkka. Vajcia s mliekom rozšľaháme, vylejeme na huby a miešame, kým nezhustnú. Zmes ochutíme korením a rascou a ak treba, dosolíme. Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky, rozdelíme ich na taniere, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, obložíme pripravenými hubami a čerstvou zeleninou.

Žiadne komentáre: