30. 5. 2009

Závin zo zemiakov

Suroviny: 250 g múky, 500 g zemiakov, 60 g nastrúhaného syra, 1 vajce, 4 lyžice oleja, 1 cibuľa, 3 lyžice strúhanky, soľ 

Postup: Zemiaky uvaríme, vychladnuté olúpeme a prepasírujeme. Pridáme múku, vajce, 1 lyžicu oleja a štipku soli. Zamiesime cesto, ktoré natenko rozvaľkáme. Na zvyšnom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a strúhanku. Opraženú cibuľu a strúhanku rozotrieme na cesto a posypeme syrom. Cesto zvinieme a omotáme vlhkým obrusom. Zabalené cesto varíme vo vriacej osolenej vode približne 20 minút. Potom ho vyberieme a vychladnuté nakrájame na plátky hrubé asi 1 až 2 cm. Podávame ako prílohu k pikantným mäsitým jedlám a k divine.


Žiadne komentáre: