22. 5. 2009

Zemiakový gulaš ala segedín

Suroviny: 500 g zemiakov, 2 PL olivového oleja, 100 g anglickej slaniny, 2 - 3 cibule, 3 rôznofarebné papriky, 3 mäsité paradajky ( alebo namiesto posledných troch prísad primerané množstvo leča - aspoň 1 surovú cibuľu dajte aj tak ), 2 PL sladkej papriky, 1/2 ČL rasce, soľ, mleté čierne korenie, 300 g kyslej kapusty, 1 l mäsového vývaru ( z kocky ), 4 paprikové klobásy, 150 g kyslej smotany, pažítka

Postup: Zemiaky a cibuľu olúpeme, zemiaky nakrájame na plátky, cibuľu na kolieska. Slaninu nakrájame na kocôčky. Ak nepoužívame lečo nakrájame aj papriky a paradajky. Cibuľu a slaninu opečieme na rozohriatom oleji. Poprášime paprikou, zamiešame, pridáme zemiaky, paradajky a papriku alebo lečo, a nakrájanú kyslú kapustu. Zalejeme vývarom, okoreníme, osolíme a prikryté pod pokrievkou dusíme asi 35 minút. Po 25 minúte varu pridáme celé klobásy. Pred podávaním ich vyberieme, nakrájame a vrátime do guľášu. Podľa chuti ho pikantne dokoreníme a podávame s kyslou smotanou a pažítkou. Kyslú smotanu buď vmiešajte do celého jedla, alebo pri servírovaní ňou ozdobte porcie.

Žiadne komentáre: