25. 5. 2009

Nadstavovaná zemiaková kaša

Suroviny: 600 – 750 g zemiakov, 120 – 150 g krúp, cca 1 naberačka mlieka ( alebo hovädzia polievka ), rasca, soľ. Na ochutenie môžete ešte pridať cesnak, majoránku. Na poliatie cibuľa a tuk, resp iba rozpustené maslo 

Postup: Zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou, scedíme a roztlačíme. Osobitne si v slanej vode uvaríme krúpy, radšej menšie, ale chuť jedla to samozrejme neovplyvní. Do roztlačených zemiakov pridáme horúce scedené krúpy, horúce mlieko alebo mäsovú polievku a dobre vymiešame. Hotovú kašu prelejeme opraženou cibuľkou, alebo iba rozpusteným maslo. Okrem krúp a mlieka, môžeme ešte k zemiakom na ochutenie pridať podľa chuti prelisovaný cesnak a majoránku a vymiešat.

Žiadne komentáre: